2013. november 21., csütörtök

Behind the scenes - avagy így írjuk a blogot

Az eheti közös posztban most azt osztjuk meg veletek, hogy hogyan írjuk a blogot.

Hajni
Egy páran már kérdeztétek tőlem, és biztosan Csillától is: honnan jött az ötlet, hogy indítsunk egy blogot? Őszintén szólva, nekem kellett valami, ami a szakdoga írás mellett kikapcsol. Kicsit több, mint egy éve olvasgatok blogokat, de egyedül sosem mertem volna nekikezdeni.
Csilla
Egyszer valahogy szóba került, hogy mi lenne, ha írnánk közösen egy blogot. Korábban már volt egy, ami visszatekintve nevetségesnek hat, hogy középiskolásként mennyire "komoly" gondolataim voltak. Szóval most már, egy picit érettebben (vagy mégsem :)) újra belevágtam, ezúttal Hajnival. Az időmbe belefér, egyébként is hihetetlen mennyit tudok beszélni, főleg kérdezni. (szerintem ez a posztokon is látható.)
Hajni
Először is kellett egy felület. Kipróbáltunk egy párat, de igazából a blogger vált be. Sokkal, de sokkal könnyebb a kezelése, mint bármelyik általunk kipróbált oldalnak.
Csilla
A többi bloghoz profi informatikus kellett volna, de mivel amatőrökként inkább továbbkeresgéltünk, és így jutottunk ide. Olyan helyet szerettünk volna, ahol nem kell mindenféle kódokat használni (habár így is kell), html-nyelv helyett elég nekünk, ha csak bepötyöghetjük a mondanivalónkat.

Hajni
A facebookon hosszas üzengetések között születnek az ötletek a közös posztokról, és arról, hogy hogy nézzen ki az oldal, stb... Azért ott, mert sajna nem vagyunk egy városban, de majd (ha minden jól megy)  lesz olyan, hogy átugrok Kecsóra :)
Csilla
Eddig heti három posztot készítettünk, egyet-egyet külön, egyet közösen. A közös posztokon belül is volt már tag-es, elindult a Tíz kicsi is, és most a héten bevezettük egy negyedik posztot is, a Napi hapit.
Hajni
Kicsit kuszának tűnhet a dolog, de nézzétek el, még csak most keztük.
Csilla
Egyszerre "nyomom" az írást a laptopomról meg a tabletemről, habár előbbi már 7 éves és kicsit lassú (Fusika becenévre hallgat és néha fenyegetni kell, hogy jól viselkedjen), a másikon viszont nem minden program működik 100%-ig tökéletesen. Emellett a telefonom fotózok, illetve van egy fényképezőgépem is. 
Hajni
Laptopot használok én is, és szintén telefonnal fényképezek. 
Csilla
Nincs kifejezetten olyan időpont, hogy most írok blogot. Amikor eszembe jut valami mondanivaló, megosztanivaló, csinálok egy új bejegyzést. Van, amikor egyszerre három posztot is készítettünk egy nap alatt, van, hogy kettőn egyszerre dolgozunk, de volt olyan is, hogy kellett egy kis idő, hogy megérjen a posztom.

Fusika meg egy kis üzemanyag :)

Hajni
Nem gondoltam volna, hogy ilyen összetett egy blog készítése. Nem csak a sajátunkra kell figyeni, hanem más blogokra is, és az olvasóink véleménye is sokat számít.
Csilla
Idővel -mint mindenki más- szeretnék jobb posztokat készíteni, elsősorban a fotózás területén szeretnék fejlődni. Nem tartozik sajnos az erősségeim közé, ezért is próbálkozok :)  Emellett próbálom összeszedni a bátorságomat, hogy egyszer majd ne csak a kamera mögött álljak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© 2013-2014 Sok jó kis helyen blog - Minden jog fenntartva. Üzemeltető: Blogger.

© Sok jó kis helyen, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena