2014. május 25., vasárnap

Lánybúcsú

Sziasztok!

Először is ne haragudjatok, hogy egy kicsit hanyagoltam a blogot, de mostanra sikerült végezni a festéssel és visszaköltözni a kis szobámba, azaz kezd minden (nagyon lassan) helyreállni.

Úgy gondoltam, hogy a mostani poszt szóljon a lánybúcsúkról, az utóbbi időben részt vettem páron. Sok oldal foglalkozik a témával, nem is az a célom, hogy valami újat mondjak (lehet, még egyáltalán?), de néha nem árt nekem is közhelyeket puffogtatni. Nem kizárólag vendégeknek szól a következő poszt, a menyasszonyoknak és szervezőknek is hasznos lehet.

http://borika.hu/images/1180258649leanybucsu.jpg
1. Az első, és talán legfontosabb a cél: a menyasszony, illetve a társasága jól érezze magát (lehetőség szerint ne túl jól...). Ezzel kapcsolatos a kettes pont, ami szerint

2. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit szeretne a menyasszony, mert elméletileg az ő utolsó szabad estéje... Nincs annál rosszabb, mint amikor olyan feladatot kell megcsinálnia, ami kényelmetlen lehet a számára. Lehet, hogy neked vicces, de azért nem árt végiggondolni, a másiknak milyen lehet.

http://www.theweddingnotebook.com/wp-content/uploads/2013/05/bachelorette-party.jpg
3. Az időpont: ma már nem is közvetlenül az esküvő előtt tartják a lánybúcsúkat/legénybúcsúkat, de nem árt legalább 1 napot hagyni a regenerálódásra...

4. Ha már regenerálódás, itt nem feltétlenül a másnaposság elleni küzdelmet értem. Persze érezze jól magát az ember, de nem árt vigyázni az alkohollal. Itt talán azt a rendkívül okos(!) tanácsot tudom adni, hogy ne keverd a különböző alapanyagú piákat, illetve néha pár korty vizet sem árt fogyasztani menetközben.

http://www.thewineexperience.co.nz/wp-content/uploads/2012/06/henparty.jpg

5.  Az ilyen bulikon a menyasszony barátnői, közeli lányrokonai vesznek részt, akik nem feltétlenül ismerik egymást. Ilyenkor jobb hamarabb kezdeni a bulit, és hagyni egy kis időt az ismerkedésre. A múltkori lánybúcsún pl. a menyasszony a buli elején pár mondatban bemutatta a résztvevőket. A mai modern világban fél perc alatt tudsz csinálni egy zárt csoportot a facebook-on, ami szintén jó ismerkedésre, illetve a szervezés megvitatására.

6. Előzetesen mindig el kell kérni a menyasszonytól a vendégek listáját... nincs annál kellemetlenebb, mint amikor olyan valaki is résztvesz, akit nem igazán kedvel a menyasszony. Célszerű a menyasszonynak is végiggondolni, hogy kiket szeretne meghívni: elsősorban azokat hívja meg, akikkel szívesen töltené el az estét.

http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-wait-for-the-bachelorette-party.png
 7. Mivel mindenki eltérő időbeosztásban él, mások a programjai, és maga az élete, ezért a szervezőnek nem árt tisztában lennie azzal, hogy nincs olyan, hogy mindenkinek kedvezni tud. Mindig lesz olyan, akinek nem jó az időpont, nem tetszik az oklevél szövege, tud más helyet, ami jobb/olcsóbb/szebb/közelebb van: ebbe bele kell törődni és menni (jelen esetben szervezni) tovább.

8. A költségvetés befolyásolja a buli jellegét: hallottam már teaparti jellegű lánybúcsúról, wellness-lánybúcsúról, de nyári estéken elég sok lánybúcsút lehet látni a belvárosban is. Nemcsak a jellegét határozza meg persze, hanem az ajándékot, a feladatokat is: aki chipandale fiúkkal egy limuzinban szeretné átmulatni az éjszakát, az készüljön fel arra, hogy ki kell nyitnia pénztárcáját...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht2PikHMJegmGAKSlPJwCfAhrWTZUn2Pj342t4jFqYNmglsTE916b7Cps4H6halleFx07hRiv2tgc8VQnXiQjBKpoNcGt9smdn5otGjOAmtR3XNaTsOtNtfM-DzUNAShtQecwFf8QOHO0/s1600/Hen_Party_Accessories_Hen_Party_Superstore_Wedding_Inspiration_BeforetheBigDay_Wedding_Blog.jpg

9. Ha már a feladatokról említést tettem: nem árt olyan feladatokat is kitalálni, ami a vendégsereget is bevonja. Hihetetlenül kínos tud lenni, amikor szegény menyasszony küzd a petrezselyem-eladással, mint malac a jégen, ilyenkor nem árt buzdítani szegényt. Nálunk még az volt a feladat, hogy a menyasszonynak kellett telefonszámot gyűjteni (legalább kettőt; akinek nem sikerült annak innia kellett egy fröccsöt).

10. Végezetül egy utolsó közhely, de nem szabad kihagyni: illendő a menyasszony egész esti fogyasztását állni.
 
http://www.yesbabydaily.com/images/uploads/blog/bachelorette_themes_2.jpg
Nem állítom azt, hogy én vagyok a lánybúcsú szervezés mindentudója, lehet, kicsit női magazinosra sikerült ez a poszt, de úgy gondoltam, hogy aktuális lehet, főleg az esküvőszezon beköszöntével.


Ha szeretnétek valami tanácsot, segítséget, ötletet kérni, 
írjatok kommentet akár itt, akár a blog fb-oldalán, 
szívesen válaszolok bármilyen kérdésre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

© 2013-2014 Sok jó kis helyen blog - Minden jog fenntartva. Üzemeltető: Blogger.

© Sok jó kis helyen, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena